Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна веде перемовини щодо часткового списання боргів — Мінфін

Міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що Україна веде перемовини з кредиторами про часткове списання боргу.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє Громадське.

«Ми зараз ведемо переговори з кредиторами щодо реструктуризації та, зокрема, це передбачає часткове списання боргів. Тому очікуйте новин. Найближчим часом ці переговори будуть публічними, і ми зможемо з вами окремо щодо них переговорити», — сказав Марченко.

У березні аналітики прогнозували, що списання боргу буде одним із пунктів пропозиції України про реструктуризацію єврооблігацій. Ґрунтуючись на аналізі Міжнародного валютного фонду, для досягнення стійкості Україні варто зменшити борг приблизно на 21 млрд доларів, зазначав керівник аналітичного відділу інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій.

Як пише «Інтерфакс-Україна», МВФ в оновленому меморандумі за підсумками третього перегляду програми з Україною зазначив, що для «рішучого відновлення прийнятного рівня боргу та підтримання адекватного рівня міжнародних резервів знадобиться досить глибоке врегулювання боргу». Однак навіть за такого глибокого врегулювання відновлення стійкості боргу також потребуватиме суттєвого бюджетного коригування та значного фінансування з боку донорів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ