Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна отримала статус партнера-учасника ініціативи Тримор'я

Україна отримала статус партнера-учасника Ініціативи трьох морів – Тримор’я.
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда під час саміту країн Тримор’я у Ризі, - інформує УНН з посиланням на TVN 24.

"Ми створили новий тип партнерства з Ініціативою трьох морів для країн, які прагнуть до Європейського Союзу. Це новий тип партнерства, який призначений не лише для України. Ми сьогодні дали його Україні, але ми виходимо з того, що таке ж партнерство можуть розділити й ті країни, які розташовані в Центральній Європі і не є членами Євросоюзу, але прагнуть до нього приєднатися", - сказав Дуда.

За президента Польщі, всі країни Трьох морів виступають за надання Україні офіційного статусу кандидата в ЄС.

"Я сподіваюся, що рішення з цього приводу буде ухвалено Європейською радою цього тижня – наприкінці тижня, тому що тоді буде засідання цієї ради", - наголосив Дуда.

Ініціатива трьох морів також називаються Ініціатива Балтійського, Адріатичного, Чорного морів (БАЧМ), або просто Тримор'я - це міжнародна економічна інфраструктурна ініціатива, яка об'єднує 12 країн ЄС, розташованих поблизу цих трьох морів, з метою створити регіональний діалог з різних питань, що стосуються країн-членів. Перший саміт Тримор'я пройшов у 2016 році в Дубровнику (Хорватія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ