Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна отримала від США військово-польовий госпіталь вартістю майже 8 млн доларів

Сполучені Штати Америки офіційно передали уряду України військово-польовий експедиційний госпіталь вартістю 7,6 мільйонів доларів. Про це повідомили в прес-службі посольства США в Україні.

Полковник Керол Нортрап, військова аташе посольства США в Україні, презентувала госпіталь від імені уряду США на церемонії у Житомирі. Приймали його від імені уряду України полковник Андрій Верба, директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, та заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута.

Відомий у США під назвою EMEDS (Експедиційна система медичної підтримки), цей військово-польовий госпіталь є легкою, компактною реанімаційною спорудою. Він може використовуватися для лікування поранених, стабілізації стану пацієнтів та підготовки постраждалих для переміщення до медичних закладів. Також у госпіталі надається перша медично-санітарна допомога, стоматологічні послуги і послуги загального медичного захисту.

Госпіталь розрахований на 30 лікарів і допоміжних медпрацівників. Отримати медичну допомогу в ньому можуть три тисячі військових. Госпіталь складається із чотирьох наметів, розгортається протягом 24 годин і може діяти у складних умовах автономно без постачання до 10 днів.

Американські військові протягом місяця навчатимуть українських колег, як найефективніше використовувати госпіталь.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ