Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна піднялась на дві позиції у рейтингу безпечності країн світу — дослідження

Україна посіла 152 місце у рейтингу рівня безпечності серед 163 країн світу, складеному організацією Institute for Economics and Peace.

Рейтинг Global Peace Index 2018 публікується 12-й рік поспіль.

Фахівці проаналізували 163 незалежних держави відповідно до рівня спокою на цих територіях.

«У звіті представлено найбільш повний аналіз ситуації, заснований на даних про тенденції миру, його економічної цінності і того, як розвивати мирні суспільства», — йдеться у звіті.

Рейтинг охоплює 99,7% населення країн світу і заснований на 23 якісних і кількісних показниках з авторитетних джерел, зазначається у звіті.

Для складання рейтингу були проаналізовані три складові: рівень соціальної безпеки, масштаби внутрішніх  і міжнародних конфліктів, а також ступінь мілітаризації суспільства.

Крім того, фахівцями були вивчені такі фактори у країнах, як рівень кримінальності, кількість терактів, імпорт і експорт зброї, корумпованість, кількість ув'язнених, а також кількість вбивств.

«Результати GPI 2018 року показують, що глобальний рівень миру у році, що минає, погіршився на 0,27%, що стало четвертим роком погіршення», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у 2018 році 92 країни показали погіршення показників миру, водночас 71 країна — покращення. Згідно із даними рейтингу, у світі сформувались 4 найбільш мирних регіону — Європа, Північна Америка, Азіатсько-Тихоокеанський регіон і Південна Америка. Водночас небезпечними залишаються Африка, Близький та Середній Схід, а також Росія і Китай.

Україна у рейтингу на 152 місці. Водночас з 2017 року країна піднялась на дві позиції, покинувши десятку найнебезпечніших. Рівень миру в Україні — «дуже низький», — найгірший показник.

Росія потрапила у десятку найнебезпечніших країн світу, втративши порівняно із 2017 роком три позиції: відтак серед 163 країн світу Росія посіла 154 місце.

Найнебезпечнішою країною на планеті є Сирія, яка зберегла свою позицію, порівняно із минулим роком. Також у 10-ку найнебезпечніших потрапили Афганістан, Південний Судан, Ірак, Сомалі, Ємен, Лівія, Демократична республіка Конго і Центрально-африканська республіка.

Найбезпечнішою країною світу у 2018 році стала Ісландія, де криміногенна ситуація перебуває на мінімальному рівні — 1,8 вбивств на 100 тисяч осіб.

Друге місце посіла Нова Зеландія, а на третій позиції — Австрія. Також у 10-ку найбільш мирних держав увійшли Португалія, Данія, Канада, Чехія, Сінгапур, Японія та Ірландія.

Сполучені Штати у рейтингу посідають 121 місце із «середнім» рівнем миру. Водночас США піднялись на одну позицію, порівняно із попереднім роком.

Громадське ТБ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ