Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна планує розвивати економічну співпрацю з Колумбією

27-28 березня 2017 року заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук та Державний секретар Мінекономрозвитку Олексій Перевезенцев відвідали Колумбію з офіційним візитом. Про це повідомив Урядовий портал.

Під час Другої транснаціональної зустрічі “Партнери задля перегляду процесів імплементації Порядку денного сталого розвитку 2030” у Боготі Михайло Тітарчук презентував роботу Уряду щодо впровадження Цілей сталого розвитку (ЦСР) в Україні.

ЦСР - те, чого має досягти людство до 2030 року для подолання бідності, встановлення соціальної рівності та збереження екосистеми Землі. Щоб розробити план дій досягнення ЦСР на національному рівні, у 10 регіонах України було проведено консультації з громадськістю. У них взяли участь понад 700 учасників. Крім того, Мінекономрозвитку провело 32 засідання робочих груп.  Результат всієї цієї роботи - 17 глобальних ЦСР було адаптовано до національного контексту України, сформовано 82 національні завдання і 164 показники їх виконання до 2030 року.

У Боготі Михайло Тітарчук також зустрівся з радником віце-президента Колумбії Габріелем Вальдеррамою та заступником Міністра фінансів та державного боргу Андреасом Ескобаром Аранжом. Головною темою їх перемовин стало розширення економічної та інвестиційної співпраці. Наразі обсяги торгівлі між Україною та Колумбією незначні, але існує взаємна зацікавленість у їх збільшенні.

“Колумбія посідає 11 місце в світі за запасами розвіданого вугілля. Україна готова запропонувати їй послуги з проведення пошуково-розвідувальних робіт корисних копалин, постачати обладнання для видобування корисних копалин і виробництва електроенергії, збільшити обсяги постачання зернових культур. Водночас, Україна зацікавлена в імпорті фруктів та кави, ці товари вже складають більше 80% від загального українського імпорту з Колумбії”, - зазначив Михайло Тітарчук.  

Україна та Колумбія попередньо домовилися розпочати переговори щодо співпраці у сфері туризму, укладення угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій, угоди про утворення спільної міжурядової комісії про торговельно-економічне співробітництво, угоди про уникнення подвійного оподаткування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ