Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна подасть завершений позов проти Росії - Клімкін

Україна підготувала та подасть завершений позов проти Росії за порушення двох конвенцій. Про це сказав у Харкові під час зустрічі зі студентами міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Предмет позову – порушення Конвенції про заборону фінансування тероризму і Конвенції про заборону расової дискримінації", - зазначив Клімкін.

Міністр запевнив, що порушення цих конвенцій будуть доведені.

За його словами, позов буде поданий 12 червня.

Зустріч зі студентами було присвячено 20-річчю співробітництва МЗС з Національним юридичним університетом ім. Ярослава Мудрого, тому Клімкін закликав студентів долучатися до команди юристів МЗС України.

За програмою перебування у Харківській області Клімкін зустрівся з головою Харківської ОДА Юлією Світличною, вони обговорили про потенціал регіону та можливості створення високотехнологічних кластерів, які б мали світове та європейське значення.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ готує до Міжнародного суду ООН меморандум, який містить інформацію щодо порушення прав кримських татар і українців в окупованому Криму та питання, пов'язані з фінансуванням РФ тероризму на Донбасі.

За словами заступника міністра закордонних справ Олени Зеркаль, меморандум з цього приводу буде подано 12 червня, і він стосуватиметься й Конвенції про заборону фінансування тероризму.

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ