Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна покращила позиції в Індексі громадянств світу

Серед 135 країн в Індексі громадянств світу QNI Україна цього року зайняла 75 місце з оцінкою 38,2%. Тепер вона знаходиться між Республікою Нікарагуа та Туреччиною.
Індекс громадянств світу

Оновлений рейтинг компанія Henley&Partners представила 20 листопада, - передає Громадське.

Згідно з даними, за останній рік Україна піднялася на п’ять позицій, а за останні три роки — на 30. Вона розмістилася між Республікою Нікарагуа та Туреччиною.

У компанії зазначили, що це один із найпомітніших стрибків за всю історію Індексу, а пов’язано це насамперед з отриманням безвізового режиму з країнами Шенгенської зони.

Кілька років поспіль перше місце займає громадянство Франції з оцінкою 83,5%. Далі з однаковими показниками у 82,8% — Німеччина й Нідерланди, за ними слідує Данія. Найнижчі показники в Афганістану (15,4%) і Сомалі (13,8%).

Нагадаємо, Форум громадянського суспільства ʺСхідного партнерстваʺ представив у Брюсселі індекс, згідно з яким, Україна та Грузія лідирують за демократичними реформами та євроінтеграцією. За даними індексу, Україна та Молдова залишаються позаду у питаннях бізнес-клімату.

А в Індексі демократії, складеному дослідницькою агенцією Economist Intelligence Unit, Україна потрапила до категорії ʺгібридних режимівʺ. Також у цю категорію потрапили західні балканські держави, Молдова, Вірменія, Грузія та Киргизстан. Загалом всі країни Східної Європи залишились у своїх старих категоріях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ