Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Україна поки не збирається виходити з ЗВТ СНД - торгпред України

У Міністерстві економіки вважають передчасним розгляд виходу України із Зони вільної торгівлі в рамках СНД. З такою заявою виступила торговий представник України, заступник міністра економіки Наталія Микольська.

"Я б на даному етапі таких заяв не робила (про необхідність вийти з угоди по ЗВТ СНД - ред.). Ми повинні зараз постійно моніторити ситуацію і розуміти ефект, який Україна отримує від цієї угоди, як позитивний, який вже є, так і негативний, який може бути. Говорити про те, що треба вже зараз розглядати питання про вихід з угоди, на мою думку, передчасно", - сказала Микольська в інтерв'ю "Апострофу". 

За її словами, не потрібно забувати про те, що угода по ЗВТ СНД включає в себе не тільки роботу з Росією, але і з іншими країнами співдружності. 

"Вони для нас є також важливими партнерами. Це ринок 279 млн осіб. Якщо виключити Росію, то ринок все одно досить великий", - зазначає заступник міністра економіки. 

Вона також додала, що на даний момент жодна країна СНД, включаючи Росію, прямо не заявляла про намір застосувати пункт №6 угоди по ЗВТ СНД (про торгові обмеження щодо країни, в даному випадку - України, - ред.). 

Раніше влада України заявляли, що готова співпрацювати з СНД, але тільки в сфері економіки.  

Міністр аграрної промисловості Олексій Павленко заявляв, що основний ринок збуту української аграрної продукції не країни СНД, а країни Азії, не входять до СНД. 

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ