Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна посилить захист енергооб'єктів, деякі опустять під землю, — прем'єр

У межах підготовки до наступного опалювального сезону Україна посилюватиме захист генерації та енергетичної інфраструктури.
Фото: Департамент комунікацій Секретаріату Кабміну

Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на пресконференції в Києві, 3 березня, пише Інтерфакс-Україна.

"Протягом весни-літа минулого року ми вже розробили відповідні проєкти захисту енергооб'єктів: від бетонних накриттів до підземних заглиблень на рівень, достатній, щоб ні дрони, ні ракети не могли пошкодити розподільчу мережу. Ми цю роботу виконуватимемо протягом року, готуючись до наступного опалювального сезону. Крім цього, ми вживатимемо технологічних заходів для захисту наших генерувальних установок. Деякі з них уже впроваджено", — сказав Шмигаль.

Він уточнив, що на багатьох електро- і теплогенерувальних станціях встановлено системи протиповітряної та протиракетної оборони, що "також дало змогу захищати їх упродовж опалювального сезону й пройти його".

Крім того, прем'єр повідомив, що уряд сьогодні дуже активно працює з Міжнародним кримінальним судом щодо покарання Росії та Ірану за злочини проти цивільного населення та інфраструктури.

"Іран сьогодні є співучасником цих злочинів через те, що надає свою зброю, засоби знищення цивільної інфраструктури та цивільних людей, і ми переконані, що Іран нестиме солідарну відповідальність із РФ за ці злочини",  наголосив прем'єр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ