Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна приєдналася до Кліматичного клубу

Україна стала 37 країною, яка приєдналася до Кліматичного клубу– амбітного міжурядового форуму для обміну думками з питань декарбонізації промисловості та активізації колективних дій у світі.

Це відбулося в рамках міжнародної кліматичної конференції СОР28, яка цього року проходила з 30 листопада по 12 грудня в Об’єднаних Арабських Еміратах.

«Приєднання до Кліматичного клубу – це наш внесок у важливий діалог щодо збереження природних ресурсів та декарбонізації. Лише разом ми можемо створити екологічно чисте і стійке майбутнє для наступних поколінь», – зазначила заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Киреєва Вікторія.

За словами Штефана Венцеля, Парламентського державного секретаря Міністерства економіки та кліматичних дій Німеччини, країни, що співголовує в Кліматичному клубі, лише ті економіки, які проходять шлях трансформації до нульового рівня викидів парникових газів, будуть успішними в майбутньому. І цей успіх залежить від співпраці.

COP28 — 28-а Конференція сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC), яка цього року відбулася з 30 листопада по 12 грудня в Об’єднаних Арабських Еміратах. Це ключовий міжнародний майданчик для протидії кліматичній кризі, а також важливий інструмент впливу на національну політику країн. Під час заходу 9 грудня було представлено для підписання Міжнародну екологічну декларацію, яка має юридично зафіксувати статус Глобальної платформи для оцінювання екологічних та кліматичних збитків внаслідок війни. Наразі декларацію вже підтримали 20 держав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ