Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та Молдова розглядають подальший розвиток спільного контролю на державному кордоні

Підготовлений спільними зусиллями України та Республіки Молдова проект «Дорожньої карти» розвитку спільного контролю на українсько-молдовському державному кордоні незабаром буде представлений та розглянутий на засіданні Консультаційної ради EUBAM, що проходитиме у Кишиневі.

Про це повідомив сьогодні Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал під час робочої зустрічі із Генеральним інспектором Прикордонної поліції Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова Фредоліном Лєкарем.

Зазначений проект розроблений на період 2019-2022 років і передбачає впровадження спільного контролю ще у 20 пунктах пропуску, з яких 12 на території України й в 8 – на території Молдови.

«За підтримки Місії EUBAM та застосуванням європейської практики, нашими експертами проведена велика робота з оцінки й аналізу існуючої інфраструктури пунктів пропуску та під'їзних шляхів, їх пропускної спроможності та поточної завантаженості, а також перспективності й доцільності інфраструктурного розвитку, - зазначив генерал-полковник Петро Цигикал. – Адже успіх реалізації проекту «Дорожньої карти» безпосередньо пов’язаний із розвитком інфраструктури як пунктів пропуску, так і автодорожніх мереж».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ