Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та ОАЕ розроблятимуть е-матеріали та обмінюватимуться студентами

Як повідомили у прес-службі МОН, Україна та Об’єднані Арабські Емірати розпочнуть підготовку нового Меморандуму про співпрацю у сфері освіти.

Про це домовилися Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та Міністр освіти Об’єднаних Арабських Еміратів Хусейн Ібрагім Аль Хаммаді під час зустрічі сьогодні, 11 лютого 2019 року, у м. Дубай.

«У сучасному світі практично всі успішні проекти здійснюються у співдії. Ми давно були зацікавлені в розвитку стосунків з ОАЕ, і нарешті змогли досягнути домовленостей за всіма пріоритетними для нас в освіті напрямами. Зокрема, в 2019 році для нас одним із пріоритетів розвитку освіти є діджиталізація. Сьогодні ми змогли домовитися про те, що спільно розроблятимемо електронні освітні матеріали, зокрема ті, що ми зможемо покласти на нашу Національну освітню електронну платформу», – розповіла Лілія Гриневич.

Було також домовлено, що Україна та ОАЕ започаткують спільні програми мобільності для студентів та проводитимуть літні табори для обміну школярами. Окремий напрямок співпраці – розвиток шкільного спорту та проведення спільних спортивних активностей для учнів.

«Найближчим часом ми також розпочнемо процедури визнання дипломів українських університетів. Для початку МОН має надати інформацію про 40 найкращих університетів. Далі усі дані про те, які дипломи українських вишів визнаються в Об’єднаних Арабських Еміратах, буде розміщено на сайті посольства України в ОАЕ», – пояснив заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, що також брав участь у зустрічі.

Сторони також домовилися про розвиток співпраці між Малою академією наук України та схожою структурою для підтримки талановитої молоді в ОАЕ. Планується проведення спільних змагань та проектів.

«Найближчим часом ми чекатимемо представників ОАЕ в Україні. Вони планують відвідати нашу країну з ознайомчим візитом. Це стане нагодою провести ще декілька зустрічей для докладнішого обговорення тонкощів подальшої співпраці», – зазначила Лілія Гриневич.

Міністр також повідомила, що в межах візиту в ОАЕ вона зустрілася з вчителями української школи «Софія» в місті Дубай та передала колективу книжки та підручники українською мовою.

Раніше Лілія Гриневич повідомляла, що у місті Дубай бере участь у VII Cвітовому урядовому саміті.

Нагадуємо, що минулого тижня відбулася зустріч Міністра Лілії Гриневич з віце-президентом Світового Банку за напрямом Європи та Центральної Азії Сірілом Мюллером, на якій представники Світового Банку вперше за більш ніж два роки спільної роботи погодилися на розвиток великих освітніх проектів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ