Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та Словаччина працюють над трьома масштабними проєктами в енергетиці та логістиці

Україна та Словаччина працюють над втіленням трьох масштабних енергетичних та інфраструктурних проєктів; серед них - реконструкція електричного інтерконнектора «Мукачево - Вельке Капушани».
Фото: Вікіпедія

 Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

"Під час робочої поїздки у Братиславу перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко провела зустріч із віцепрем’єр-міністром з питань відновлення, плану стійкості та використання фондів ЄС Словацької Республіки Петером Кмецем. У ході зустрічі сторони обговорили реалізацію трьох масштабних проєктів у сфері інфраструктури та енергетики. Зокрема, кроки, необхідні для пришвидшення реконструкції міждержавного електричного інтерконнектора «Мукачево – Вельке Капушани», - йдеться у повідомленні.

Свириденко наголосила, що інтерконнектор - це можливість з’єднати наші національні електромережі і збільшити стійкість української енергетичної системи у випадку блекаутів.

Також сторони порушили питання щодо створення нових прикордонних переходів та перспектив залізничного сполучення Київ - Кошице з використанням ширококолійної інфраструктури від станції Ужгород по території Словаччини.

«Сьогодні ми продовжили конструктивний діалог на рівні віцепрем'єрів щодо поглиблення практичного співробітництва в економічній і торговельній сферах, а також прискорення реалізації ключових інфраструктурних проєктів», - зазначила Свириденко.

Крім того, на зустрічі йшлося про гуманітарне розмінування українських земель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ