Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та США найближчим часом підпишуть угоди про оборонну співпрацю

Президент Петро Порошенко повідомив, що впродовж найближчих місяців очікується візит до України Міністра оброни США Джеймса Меттіса і підписання низки угод про співпрацю у оборонній сфері, - прес-служба Президента України.

«Щодо оборонних угод ми сьогодні фактично маємо погоджений текст. Можу сказати, що найближчим часом, протягом двох-трьох місяців ми чекаємо візит Міністра оброни США до України і під час цього візиту ми сподіваємось, що угоди будуть підписані», - сказав Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

Президент також підкреслив, що активно просувається і процес надання Україні оборонної зброї. За його словами, було досягнуто домовленості про завершення підготовки угоди про постачання оборонної зброї, угоди про військово-технічну співпрацю, співпрацю у науково-дослідних розробках та багато інших напрямків. При цьому він підкреслив, що без нинішнього візиту до Сполучених Штатів укладання цих угод відкладалося б на довший період.

«Це абсолютно чіткі і конкретні угоди, безпрецедентні, які Україна ніколи не мала у наших відносинах зі США», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави окремо наголосив на зустрічі з очільником Пентагону. Він додав, що ця зустріч з Міністром оборони США Джеймсом Меттісом  справила враження навіть емоційно - коли на сходах будівлі оборонного відомства США звучав гімн Української держави, майорів прапор нашої держави і у почесній варті були представники всіх родів військ США.

«Ми почули надихаючі слова Міністра оборони США. Він сказав декілька важливих речей. Перше - ми дуже добре проінформовані про стан справ у Збройних Силах України, ми пишаємось тим, що вам вдалось зробити і ми пишаємось вашими Збройними Силами», - розповів Президент. За його словами, Міністр оборони США також позитивно відгукнувся про діяльність Начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка.

Джеймс Меттіс також сказав, що це спільна думка радників та експертів, які зараз співпрацюють зі Збройними Силами України. Генерал Меттіс також запевнив у тому, що буде робити все можливе для розширення оборонної співпраці, забезпечення вирішення питання про надання Україні оборонної зброї.

Важливою деталлю, на яку Глава держави звернув увагу ще під час перемовин у США: в кабінеті Міністра оборони у Пентагоні є годинники з восьми чи десяти точок світу. У центрі розміщено годинник, який вказує час за Києвом. На переконання Петра Порошенка це є важливою характеристикою того пріоритету, яким є Україна, в тому числі в оборонній політиці США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ