Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та США поглиблюватимуть співпрацю у сфері юстиції

Міністр юстиції України Денис Малюська провів зустріч з Тимчасовим повіреним у справах Посольства США в Україні Вільямом Тейлором за участі директора Місії USAID в Україні і Білорусії Сьюзан Фріц. Про це проінформували у прес-службі Мінюсту.

Головною темою зустрічі стало обговорення пріоритетів подальшої співпраці з впровадження реформ у сфері юстиції в Україні.

На початку зустрічі пан Тейлор наголосив, що головна мета підтримки США реформ у сфері юсти

ції в Україні – забезпечення верховенства права в нашій державі.

Денис Малюська зазначив, що в напрямі забезпечення верховенства права в Україні одним з ключових завдань є реформа судової системи. Наразі Комісія з питань правової реформи при Президентові України активно працює над її перезавантаженням. Посилення ролі Міністерства юстиції у реалізації цього завдання також набуває особливого значення.

Міністр юстиції наголосив, що до першочергових завдань реформування сектору юстиції віднесено:

  • удосконалення функціонування електронних державних реєстрів, шляхом усунення прогалин у відповідному нормативно-правовому регулюванні та оновлення програмного забезпечення таких реєстрів;

  • перезапуск роботи Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації через кадрове оновлення та залучення експертної допомоги міжнародних донорів;

  • реформу пенітенціарної системи, а саме: модернізація та будівництво нових приміщень для установ виконання покарань, перегляд підходу до застосування заходів виправного характеру.

Також Денис Малюська зазначив, що Міністерство юстиції планує реформувати сферу альтернативного вирішення спорів, де особливе місце буде відведено арбітражним судам. ʺВ майбутньому вони повинні створити конкуренцію звичайним судам у вирішенні інвестиційних та комерційних спорів за участю іноземної сторониʺ, – зазначив Денис Малюська.

Американська сторона, у свою чергу, відзначила досягнення у розбудові якісної та ефективної системи безоплатної правової допомоги в Україні. Вільям Тейлор та Сьюзан Фріц підкреслили, що створення дієвої системи безоплатної правової допомоги залишається пріоритетом у співпраці з Мін’юстом. Також вони висловили готовність надати необхідну підтримку у впровадженні реформи системи виконання судових рішень та альтернативного вирішення спорів в Україні.

Окрема увага була приділена пенітенціарній реформі, а саме сторони обговорили питання щодо підвищення ефективності роботи закладів охорони здоров’я при установах виконання покарань.

Наприкінці зустрічі учасники резюмували прогрес у імплементації спільних проектів та ініціатив та домовились поглиблювати українсько-американський діалог з питань підтримки реформ сфери юстиції в Україні.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Україна та Туреччина посилюють співпрацю в авіасфері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ