Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Україна та Велика Британія й надалі посилюватимуть антивоєнну коаліцію

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, який прибув до Києва. Про це інформує пресслужба глави держави.

Глава держави подякував очільнику уряду Великої Британії за візит до України у важкий для нашої держави час.

«Цей візит – прояв рішучої, вагомої, постійної підтримки України з боку Великої Британії. Ми цінуємо це й будемо пам’ятати», – сказав Володимир Зеленський.

Президент проінформував Бориса Джонсона про перебіг переговорів з Росією, а також про важливість надання Україні безпекових гарантій.

«Мирні домовленості мають передбачати механізм дієвих гарантій для нашої держави. Про це ми сьогодні також детально говорили. Розраховуємо, що Лондон у цьому процесі відіграватиме ключову роль для досягнення миру в Україні, це буде нашою спільною перемогою», – зазначив Володимир Зеленський у заяві для ЗМІ за результатами перемовин з очільником уряду Великої Британії у Києві.

Глава держави зауважив, що під час візиту до України Борис Джонсон міг на власні очі побачити, яких втрат і руйнувань зазнала наша країна внаслідок російської агресії.

«Висновок один, наш спільний – ми маємо ще більше тиснути на Російську Федерацію, тиснути дієвою допомогою в захисті від Росії, потужно тиснути санкціями. Я дякую Великій Британії, яка продовжує ці потужні санкції, постійно нарощуючи пакети, і так само допомагає Україні, посилюючи нашу оборонну спроможність», – сказав Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що інші демократичні західні держави мають наслідувати приклад Великої Британії.

«Час запровадити повне ембарго на російські енергоносії, збільшити надання нам усієї зброї», – наголосив він.

Президент України та Прем’єр-міністр Великої Британії визначили ключові завдання щодо двосторонньої співпраці та скоординували подальшу роботу.

«Ми консолідуємо максимальну підтримку нашої держави в посиленні обороноздатності наших військ, у підтримці наших громадян як в Україні, так і за межами нашої держави, у відбудові України – про це ми також говорили з Прем’єр-міністром. Будемо разом відбудовувати нашу країну й наші прекрасні міста», – зазначив Глава держави.

Зі свого боку Прем'єр-міністр Великої Британії відзначив мужність народу України в боротьбі з російською агресією.

«Протягом останніх тижнів світ віднайшов нових героїв. І ними стали громадяни України», – наголосив він.

Борис Джонсон зазначив, що воєнні злочини, скоєні російською армією в Бучі, Ірпені та інших українських містах, завдали нищівного удару по репутації російської влади.

Голова уряду Великої Британії висловився за необхідність надання Україні всебічної підтримки, насамперед економічної та оборонно-військової.

Борис Джонсон повідомив, що його країна хоче допомогти Україні в розмінуванні територій, разом з партнерами постачатиме обладнання, новітні технології, надаватиме розвідувальну інформацію.

Також він висловився за посилення спільного з іншими партнерами економічного тиску, інтенсифікацію санкцій проти Росії. Зокрема, за його словами, йдеться про вплив на можливості РФ використовувати її енергетичні ресурси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ