Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та ЄС найшли компроміс щодо електронного декларування

Юристи та експерти Європейського Союзу спільно з представниками України напрацювали компромісне рішення щодо поправок в закон про електронне декларування, які необхідні для введення безвізового режиму між Україною та ЄС. Про це заявив прес-аташе представництва ЄС в Україні Давид Стулік.

"Я можу розкрити маленький секрет, що наші юристи, наші експерти цього тижня з українськими колегами напрацювали компромісні рішення цих спірних питань: щодо електронного декларування, щодо списку близьких родичів, щодо бази, від якої чиновники повинні будуть давати ці декларації. Так що цей компроміс більш-менш готовий, побачимо, що буде в парламенті", - сказав він у п'ятницю.

За словами Стуліка, експерти Євросоюзу сказали, які критерії цього закону будуть влаштовувати ЄС.

Як відомо, 18 лютого Верховна рада ухвалила три закони: про прокуратуру, про Нацагенцію з повернення та управління незаконно виведеними активами та про спецконфіскацію і арешт майна.

Всі три ЄС визнав такими, що повністю відповідають європейським вимогам.

Водночас, представництво ЄС в Україні публічно обурилося з приводу закону про електронні декларації, ухваленого Радою у вівторок - в ньому виявилися норми, які суперечать вимогам ЄС та порушують зобов'язання України.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ