Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

​Україна та ЄС визначать пріоритети подальшої співпраці

​Україна та ЄС визначать пріоритети подальшої співпраці на п’ятому засіданні Ради асоціації, - Урядовий портал.

Україна та Європейський Союз визначать пріоритети подальшої співпраці під час п’ятого засідання Ради асоціації Україна – ЄС, яке відбудеться 17 грудня у Брюсселі.

Про це під час “A4U COMMUNITY BUILDING EVENT” заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, також під час заходу партнери підіб’ють підсумки співробітництва за весь період дії Угоди про асоціацію з початку її тимчасового застосування.

«Така оцінка дозволить нам визначити пріоритети та розпочати рух у напрямку секторальної інтеграції України з ЄС. Можемо пишатися тим, що вже цьогоріч, системно працюючи і системно бачачи нашу співпрацю з ЄС, ми для себе визначили ті цілі, до яких хочемо, нарешті, перейти у порядку денному реальної інтеграції», - заявила Віце-прем‘єр-міністр.

Вона зазначила, що йдеться, передусім, про секторальну інтеграцію України в цифровий та окремі енергетичні ринки ЄС. Крім того, Україна та ЄС повинні запровадити новий порядок денний у сфері юстиції, свободи і безпеки та спростити митні формальності у торгівлі.

«У нас з вами є прекрасна можливість у 2019 році максимально «загвинтити» всередину системи незворотність всіх тих напрацювань, до яких ми з вами з вами доклалися і на які ми витратили стільки сил і часу», - зауважила Іванна Климпуш-Цинцадзе. 

Крім того, під час цьогорічної Ради асоціації партнери мають укласти низку важливих фінансових угод. Зокрема, вони стосуватимуться підтримки України з боку ЄС у сфері управління державними фінансами (EU4PFM), енергоефективності (EE4U-II) та технічного співробітництва (TechnicalCooperationFacility 2018). Також планується підписання Угод щодо кращих навичок для сучасної України (EU4Skills: BetterSkillsforModernUkraine) та сприяння міжлюдським контактам (PeopletoPeopleContactsProgramme: HouseofEurope).

«Усі ці важливі кроки складаються з окремої відповідальної ділянки роботи кожного з вас та підтримки партнерів і друзів з ЄС», - наголосила представниця Уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ