Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна у квітні отримає від ЄК €1,5 млрд допомоги

Україна в березні отримала від Європейського союзу 4,5 млрд євро в рамках проміжного фінансування. У квітні Київ отримає другий транш попереднього фінансування в розмірі 1,5 мільярда євро.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії, пише Суспільне

Сьогодні члени Керівного комітету та учасники Міжвідомчої платформи координації донорів в Україні вперше зустрілися в Києві.У цій дев’ятій зустрічі взяли участь Україна, країни G7, а також Республіка Корея, Нідерланди, Норвегія та Швеція, а також спостерігачі з Данії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Іспанії, Бельгії, Фінляндії та Швейцарії.

На засіданні Європейська комісія поінформувала Керівний комітет ЄС про виділення Україні в березні 4,5 млрд євро в рамках Ukraine Facility. Ці кошти дозволяють фінансувати функціонування держави, зокрема виплату зарплат бюджетникам, пенсій та надання основних державних послуг.

"Другий транш попереднього фінансування в розмірі 1,5 мільярда євро для України заплановано на квітень за умови позитивної оцінки виконання узгоджених умов", — ідеться в повідомленні.

8 березня виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив, що Україна отримає перший транш за чотирирічною програмою Ukraine Facility у розмірі 4,5 мільярда євро вже у березні, а другий, на суму 1,5 мільярда — надійде у квітні цього року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ