Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна у ТОП-30 рейтингу Doing Business в отриманні дозволів на будівництво

Україна підвищила позиції у рейтингу Світового банку «Doing Business»-2019, за загальним рейтингом із 190 країн, піднялася з 76-го рядка на 71-й. А за індикатором «Отримання дозволу на будівництво» піднялася із 35-ї позиції на 30-ту! Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

За його словами, минулого року в рейтингу були враховані не всі прийняті позитивні зміни. Йде мова про скасування зайвої процедури отримання будівельниками технічних умов від ДСНС з пожежної безпеки на будівництво. Відтепер ці вимоги отримуються разом з архітектурно-будівельними вимогами. Також введення обов’язкової вимоги про наявність вищої освіти у розробників проекту будівництва та інженерів технічного нагляду, що підвищує якість контролю. Зараз це вже реально працює.

«Позиція України в ТОП-30 за показником «Отримання дозволів на будівництво», цей результат є в першу чергу головним індикатором для інвесторів і збільшення притоку іноземних інвестицій в країну. Україна реформується, і ми не зупиняємося на досягнутому. Дерегуляція в Україні бізнес-процесів, зокрема у галузі будівництва, буде продовжена. Плануємо і надалі поліпшувати позиції у Doing Business і тримати високу планку», – сказав Геннадій Зубко.

За підрахунками експертів Світового банку, один пункт в загальному рейтингу Doing Вusiness дає можливість країні залучити до $ 600 млн інвестицій.

Нагадаємо, Doing Business – один з найпопулярніших рейтингів Світового банку, який характеризує стан інвестиційного клімату країни. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності в 190 країнах. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ