Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна візьме участь у 67-й сесії Комітету ООН

На засіданні Уряду утворено та затверджено склад делегації для участі у 67-й сесії Комітету ООН з економічних, соціальних та культурних прав що відбудеться 20-21 лютого 2020 року у Женеві. Про це повідомили у прес-службі Мінсоцполітики.

На якій відбудеться розгляд сьомої національної періодичної доповіді України про виконання Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурні права.

Відповідним рішенням главою делегації затверджено Міністра соціальної політики України Юлію Соколовську. Також до складу делегації увійшли представники Міністерства юстиції, Мінсоцполітики, Міністерства освіти і науки, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства культури молоді та спорту та постійний представник України при відділенні ООН та інших міжнародних організацій у Женеві.

Довідково

Міжнародний пакт про економічні, соціальні та культурні права прийнятий Генеральною Асамблеєю ООН 16 грудня 1966 року.

Головний зміст Пакту полягає в проголошенні основних прав людини, які мають бути закріплені в законодавстві кожної цивілізованої країни, - комплекс громадянських, політичних, соціальних, економічних та культурних прав.

19 жовтня 1973 року Україна ратифікувала Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права ООН (1966).

Кожні п’ять років держава-учасниця Пакту надає на розгляд Комітету періодичну доповідь. Попередні доповіді України відбувались за загальною процедурою. Тобто, інформація готувалась до кожної статті Пакту.

У жовтні 2019 року Україна звітувала за спрощеною процедурою подання доповідей – надання відповідей на перелік запитань Комітету.

Наступним кроком у процедурі звітування буде захист Доповіді на черговій сесії Комітету з економічних, соціальних і культурних прав ООН за участі делегації України (20-21 лютого 2020 року). Комітет розглядає Доповідь, за результатами чого надає державі-учасниці „Заключні зауваження” в яких визначає ті чи інші порушення прав людини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ