Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна вручила ноту Казахстану - за "КримНаш" у підручниках

Посольство України в Казахстані звернулося з нотою протесту до міністерства закордонних справ цієї країни через підручники, в яких вказується приналежність Криму до Росії. Про це інформує прес-служба посольства.

"У зв'язку з тим, що в підручниках для середніх шкіл, випущених казахстанським видавництвом "Мектеп", Автономна Республіка Крим зазначається як суб'єкт РФ, Посольство України звернулося з нотою протесту до Міністерства закордонних справ Республіки Казахстан", - йдеться в повідомленні.

Згідно з нотою, поширення зазначеної інформації суперечить позиції як міжнародного співтовариства, так і керівництва Республіки Казахстан, яке неодноразово заявляло про свою підтримку територіальної цілісності України.

Українська сторона звернулася до міністерства закордонних справ і міністерства освіти і науки Казахстану з проханням сприяти негайному відкликанню зазначених підручників з середніх шкіл Республіки.

"Контакти Посольства України із згаданим видавництвом засвідчили, що, на жаль, певна частина казахстанського суспільства глибоко інфікована російською пропагандою", - зазначається в заяві.

Посольство України підтримує позицію представників казахстанської інтелігенції, яка неодноразово заявлялася на зустрічах в Українському центрі науки і культури при Посольстві України в Республіці Казахстан, щодо необхідності посилення інформаційної безпеки країни шляхом обмеження мовлення російських телеканалів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ