Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна введе для деяких країн електронні візи вартістю $65

Україна найближчим часом введе електронні візи для всіх країн, які не входять до списку держав міграційного ризику. Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, - 112.ua.

"Електронна віза буде лише одноразовою, її видаватимуть терміном до 30 днів, вартість - 65 дол. Паралельно зменшується кількість віз, які оформляють в аеропортах, тобто Visa on arrival. А для країн міграційного ризику залишається оформлення віз у посольствах. Зараз таких країн 70", - сказав Погорельцев.

Він пояснив, що електронну візу надсилатимуть на електронну пошту, її треба буде самому роздрукувати на принтері та привезти на паспортний контроль.

"Просто завантажити в телефон не вийде - для прикордонників потрібна роздруківка. Зокрема, тому ми на першому етапі не будемо навіть зменшувати кількість наших співробітників в аеропортах, щоб, наприклад, допомогли роздрукувати цю візу", - сказав Погорельцев.

Він додав, що після введення електронних віз Україна не планує повністю ліквідувати консульські пункти в аеропортах.

"Зараз ми суттєво вдосконалили роботу консулів в аеропортах. Треба визнати, що коли ми тільки ввели механізм візи в аеропортах, не все було добре", - зазначив він.

Нагадаємо, МЗС працює над введенням безвізового режиму з країнами так званого шенгенського "білого списку". Серед них Багамські острови, Вануату, Кірібаті, Маршаллові острови, Палау, Самоа, Соломонові острови, Тринідад і Тобаго.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ