Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна ввела нові мита на російські добрива

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила ввести антидемпінгові заходи щодо імпорту російських мінеральних добрив. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

"До російських експортерів застосовується антидемпінгове мито строком на 5 років у розмірі: для експортера-виробника відкритого акціонерного товариства "Волзький абразивний завод" – 6,54%; для інших експортерів та загалом для Російської Федерації – 33,83%", – йдеться в повідомленні.

На думку комісії, застосування зазначених антидемпінгових заходів позитивно вплине на фінансово-господарське становище національного товаровиробника, зокрема, сприятиме відновленню обсягів виробництва та продажів, збереженню та поновленню робочих місць, відновленню прибутків.

Крім того, МКМТ прийняла рішення про порушення та проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з РФ. Згідно з рішенням розслідування порушується щодо імпорту в Україну карбамідо-формальдегідної смоли та карбамідо-формальдегідного концентрату походженням з РФ.

"У ході розслідування будуть вивчатися інформація та докази наявності демпінгу, шкоди та причинно-наслідкового зв'язку між ними. За результатами проведених досліджень буде прийнято рішення щодо доцільності застосування антидемпінгових заходів", – йдеться в повідомленні.

Як відомо, чинні антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну нітрату амонію походженням з Російської Федерації були застосовані ще у травні 2008 року.

Нагадаємо, за введення антидемпінгових мит на імпорт російських добрив виступав Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа, який є одним з найбільших гравців на ринку добрив України.

В свою чергу в Українській аграрній конфедерації заявили, що Ostchem шантажує аграріїв намагаючись підняти ціни на добрива.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ