Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Україна вироблятиме силові установки для військових кораблів Індії

ДП «Зоря» – «Машпроект», яке входить до складу ДК «Укроборонпром», виготовлятиме силові установки для кораблів індійських ВМС. Відповідний контракт підприємство підписало з Міністерством оборони Республіки Індія. Про це повідомили в прес-службі Укроборонпрому.

Контракт укладено в рамках програми заміни двигунів і редукторів, які виробили повний ресурс і мають бути виведені з експлуатації. Програма передбачає переобладнання маломірних кораблів індійського військового флоту і буде реалізована протягом 2016-2017 років.

«ДП «Зоря» – «Машпроект» успішно співпрацює з індійською стороною за низкою проектів. Вже 30 кораблів військово-морських сил Індії оснащені двигунами нашого виробництва. Незабаром ми почнемо реалізовувати програму капітальних ремонтів двигунів, що знаходяться в експлуатації на індійських кораблях. Ми маємо великі перспективи розширення нашої співпраці. Впевнений, що попереду ще багато цікавих взаємовигідних контрактів», – сказав директор українського підприємства Костянтин Картошкін.

ДК «Укроборонпром» системно працює над відновленням експорту та збільшенням експортного потенціалу ОПК України, адже це прямі валютні надходження до бюджету та можливість впровадження нових технологій у виробництво сучасної зброї та техніки. Крім того, залучення валютної виручки дозволяє переозброїти українську армію без додаткового навантаження на платників податків.

Державне підприємство «Зоря» – «Машпроект» є одним з лідерів світового газотурбобудування. Підприємство спеціалізується на проектуванні й виготовленні турбін для морських кораблів і суден, для електроенергетики і газотранспортних магістралей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ