Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна вийшла з Угоди про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в СНД

Як інформують у прес-службі Мініеконом розвитку і торгівлі України, 10 січня за ініціативи Мінекономрозвитку Кабінет Міністрів України прийняв рішення про припинення для України дії Угоди про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в Співдружності Незалежних Держав (СНД).

Проект відповідної постанови розроблено Мінекономрозвитку на виконання Указу Президента України “Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 2 травня 2018 року “Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав”.

“Ми проаналізували міжнародні економічні угоди, укладені Україною в рамках СНД, і передали їхній перелік до МЗС з рекомендаціями припинити їх дію для України. Серед них і Угода про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в СНД. З урахуванням поточної ситуації та агресії Росії проти України, положення та ідеї закладені в угоду не відповідають фактичному стану справ”, - підкреслив Степан Кубів.

Як відомо, Угода про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в СНД була підписана 26 травня 1995 року із метою розвитку інтеграційних процесів в СНД та зміцнення міжнародних контактів і формування єдиного економічного та інформаційного простору на теренах СНД. Документ мав забезпечити пропаганду спільних досягнень країн СНД у промисловості, сільському господарстві та інших галузях економіки, науки, техніки і культури.

За оцінкою Мінекономрозвитку, Угода визнана застарілою в цілому і такою, що не відповідає сучасному стану торгівельно-економічних відносин між країнами-учасниками.

Відповідно до рішення Уряду України, Міністерство закордонних справ України має повідомити Виконавчий комітет СНД про припинення дії цієї Угоди для України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ