Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна закликала Німеччину посилити тиск на Росію

Україна закликала федеральний уряд Німеччини зайняти жорсткішу позицію щодо Росії у конфлікті довкола анексованого Криму. "Ми сподіваємося на набагато, набагато чіткіші слова, ми сподіваємося також на більш дієву і більш жорстку дипломатію", - заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник у вівторок, 16 серпня, у інтерв'ю інформагенції Reuters.

За словами дипломата, після анексії півострова у 2014 році Росія розмістила на його території 40 тисяч солдатів, а також сучасну військову техніку.

Мельник наголосив, що подальше вторгнення Росії на українську територію може відбутися не лише зі Сходу, але і з Півдня, тобто з самого півострова.

Посол додав, що виникнення нового кривавого конфлікту буде "справді фатальним" не лише для України, але передусім для всієї Європи.

Як повідомлялося, Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії звинуватила Україну в підготовці терактів на території анексованого Криму. Об'єктами терактів начебто мали стати "критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова". Окрім того, диверсійна група нібито вбила співробітника ФСБ. У Києві звинувачення Москви натомість назвали"безглуздими і цинічними".

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ