Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна зареєструвала другу вакцину проти COVID-19 — від компанії Pfizer

В Україні зареєстрували другу вакцину проти коронавірусного захворювання — від американської компанії Pfizer.

Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, - передає Громадське.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов запевняв, що після реєстрації цей препарат зможуть офіційно ввозити в Україну, зокрема комерційні компанії, і «жодних перепон для цього не буде».

Перед цим в Україні зареєстрували першу вакцину проти коронавірусного захворювання — CoviShield. Це вакцина, розроблена Oxford/AstraZeneca, вона виробляється на потужностях в Індії. Препарат схвалили для екстреного використання.

В Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca проти COVID-19

Відтак сьогодні, 23 січня, в Україну прибула перша партія вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca виробника Serum Institute India. Вантаж до аеропорту «Бориспіль» доставив літак Turkish Airlines.

Що відомо про Pfizer?

Вакцина від COVID-19 компаній Pfizer і BioNTech (США та Німеччина відповідно) показала 95-відсоткову дієвість у різних вікових, статевих, расових та етнічних групах, а також практичну відсутність побічних ефектів. Вакцину Pfizer/BioNTech схвалили в Європейському Союзі, Великій Британії та США.

Pfizer і BioNTech розраховували випустити до 50 млн доз вакцини у 2020 році та до 1,3 млрд доз — до кінця 2021-го. Однак її можна зберігати лише за -70 градусів за Цельсієм. Вартість вакцини становить $19,5 за дозу (для вакцинування однієї людини необхідно ввести дві дози)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ