Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Україна зацікавлена у продовженні реалізації інфраструктурних проектів за підтримки Японії, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у перший день робочого візиту до Японії зустрівся з Прем’єр-міністром країни Сіндзо Абе. Глава держави подякував за послідовну політику Японії щодо підтримки України та невизнання спроби незаконної анексії Криму, збереження санкцій проти Росії. Про це інформує прес-служба глави держави.

«Я хочу подякувати вам особисто за незмінну позицію щодо територіальної цілісності та суверенітету України», – зазначив Президент.

Володимир Зеленський розповів про безпекову ситуацію на Донбасі та останні зрушення у напрямку припинення війни і досягнення миру.

Сторони обговорили інвестиції Японії у розвиток інфраструктури України. Глава держави подякував за фінансову допомогу, яка з 2014 року сягнула $1,8 млрд.

«Ми зацікавлені у продовженні реалізації інфраструктурних проектів за підтримки Японії. Особливо вдячні Японії за пільговий кредит у майже $1 млрд на модернізацію Бортницької станції аерації. Сподіваємося, роботи почнуться вже на початку наступного року», – наголосив Президент.

Глава Української держави також подякував за пом’якшення з 1 січня 2018-го візового режиму для громадян України та порушив питання запровадження безвізового режиму для українців напередодні Олімпійських ігор 2020 року в Токіо. 

Сіндзо Абе високо оцінив результати реформ, проведених в Україні, та запевнив, що Японія й надалі підтримуватиме нашу країну у впровадженні позитивних змін.

Володимир Зеленський запросив Прем’єр-міністра Японії відвідати Україну.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, сьогодні, 21 жовтня, президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Японії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ