Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українець став найкращим студентом світу за розробку дрона-міношукача

20 вересня Ігор Клименко здобув звання найкращого студента світу за версією престижної Всесвітньої премії Global Student Prize та стипендію у розмірі ста тисяч доларів.
Автор фото: Varkey Foundation

Про це повідомляє МОН з посиланням на організаторів премії Varkey Foundation.

Український студент Київського політехнічного інституту Ігор Клименко створив інноваційний винахід, поєднавши безпілотник з міношукачем. Коптер дистанційно віднаходить вибухонебезпечні предмети завдяки електромагнітному й оптичному дослідженню поверхонь. Може знаходити різні типи мін, а найголовніше – передавати точні координати знайдених об’єктів саперам.

«Це потребувало багато роботи й часу, але тепер я отримав доступ до світового ком’юніті та можливість співпрацювати з великими інвесторами та людьми по всьому світу! А також – стипендію у $100 000! Я абсолютно впевнений, що більшу її частину витрачу на розроблення дрона!» – сказав Ігор.

Зараз студент навчається на фізико-математичному факультеті, але пошуками рішення, як допомогти  країні, займався ще з 5 класу. 

У квітні Ігор долучився до програми «UF», бізнес-інкубатора МАН, «Startup Beginner», щоб удосконалити свій прототип коптера-міношукача, та став одним із найкращих випускників. У червні хлопець розпочав навчання вже на дорослій програмі «UF» - «Empowering Future Entrepreneurial Ukraine» та отримав стипендію €5 000 від фінської інвестиційної компанії «Ministry of Good Spirit» для мотивації та подальшої роботи над коптером.

Хлопець, який увійшов у список 100 найкращих студентів світу, хоче почати масове виробництво свого винаходу, залучити якомога більше компаній та організацій, щоб інвестувати в готовий продукт і розповсюдити його для допомоги своїй країні. Зараз хлопець має в Україні два патенти на свій пристрій.

До слова, зі своїм дослідженням «Quadcopter Mines Detector» Ігор також став фіналістом Х Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і світ» та здобув золоту медаль у молодшій категорії на Малайзійській 21-й технологічній виставці (MTE-2022).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ