Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україні поповнить список UNESCO

Як повідомив міністр культури України Олександр Ткаченко, маємо гарні новини щодо українського поповнення Списків UNESCO.

Дві номінації від України у сфері нематеріальної культурної спадщини увійшли до переліку файлів, які поставлено на голосування в одному циклі – 2024 року. Ці номінації подані 2023 року на включення до Списків ЮНЕСКО. Мова йде про міжнародну номінація, підготовлену спільно з Республікою Естонія, «Українська писанка: традиція і мистецтво», яку подано до Репрезентативного списку, та «Практика з охорони кобзарсько-лірницької традиції», яку подано до Реєстру належної практики охорони. Останню віднесено до пріоритету відповідного циклу розгляду.

"Сподіваюсь, що Списки ЮНЕСКО будуть поповнені наприкінці 2024 року цими двома елементами нематеріальної культурної спадщини України. Таке рішення сприятиме підвищенню іміджу Української держави й продемонструє, що наша жива спадщина є джерелом незламності та мужності народу в боротьбі за незалежність та майбутнє", - зазначив Ткаченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ