Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україні загрожує колапс системи ЖКГ, - Мирослав Хом'як

Як відомо, Постановою № 329 Кабміну від 27 квітня 2018 р. з 1 травня вводяться нові правила оформлення субсидій та скорочуються соціальні норми споживання комунальних послуг.

Зміни в законодавстві про субсидії масово обурюють громадян

За словами голови Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Мирослава Хом'яка, нові правила оформлення субсидій перетворять 1,5 млн отримувачів на нових боржників ЖКГ.

“Доходи громадян скорочуються, а уряд ухвалює рішення підвищити витрати людей та суттєво скорочує всі соціальні нормативи споживання комунальних послуг. Потрібно негайно переглянути оновлені правила для отримання субсидій”, – зазначив Мирослав Хом'як.

Він додав, що перед тим, як змінювати соціальні норми, для початку треба зменшити катастрофічну заборгованість за житлово-комунальні послуги. Мирослав Хом'як закликав владу негайно скасувати нові вимоги оформлення субсидій та не продовжувати заганяти українців в борги.

“Різке скорочення отримувачів субсидій різко погіршить матеріальне становище українців та призведе до зростання загальної заборгованості за житлово-комунальні послуги. А це загрожуватиме колапсом усієї системи ЖКГ в країні”, – переконаний Мирослав Хом'як.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ