Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українка та росіянин хотіли повернутись в Україну, та погоріли на хабарі

В КПВВ на лінії розмежування прикордонникам пропонували хабар у 50 тисяч російських рублів. Про це 19 березня повідомили Гал-інфо у прес-службі Державної прикордонної служби України.
Фото ДПСУ

Учора через КПВВ «Гнутове» громадянка України разом з чоловіком – громадянином РФ, що має посвідку на постійне проживання в Україні, поверталися на контрольовану територію України.

У ході контролю прикордонники встановили, що під час перебування на тимчасово окупованій території подружжя виїжджало за її межі через закритий пункт пропуску «Новоазовськ».

Такі дії громадян, відповідно до діючих норм, військовослужбовці Донецького прикордонного загону кваліфікували як адміністративне правопорушення.

Аби уникнути адміністративної відповідальності та безперешкодно перетнути лінію розмежування жінка запропонувала оперативному співробітнику Держприкордонслужби «вирішити питання» за 50 тисяч російських рублів. Правоохоронці не спокусилися на неправомірну вигоду та по даному факту негайно проінформували співробітників поліції.

Прикордонники притягнули громадян до адміністративної відповідальності за ст. 204-2 КУпАП «Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї». Наразі жінці та чоловіку доведеться сплатити штраф у розмірі 5100 грн кожному.

Крім того, за ознаками злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», співробітники Нацполіції проводитимуть слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ