Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українська біатлоністка Семеренко завершила участь в Олімпіаді-2022

Українська біатлоністка Валентина Семеренко достроково завершила участь у Олімпійських іграх-2022 у Пекіні та повернеться до України.
Валентина Семеренко

Про це інформує Суспільне з посиланням на Champion.com.ua.

Семеренко встигла виступити в обох стартових гонках з біатлону. В змішаній естафеті, де Україна посіла 13-те місце, спортсменка була стартеркою команди та заробила три кола штрафу. Також Валентина вийшла на індивідуальну гонку, але зійшла з траси на третьому колі. Як пояснив у коментарі Суспільне Спорт головний тренер жіночої збірної Урош Велепець, Семеренко не змогла завершити гонку через проблеми з диханням і спазм, спричинені "алергією на холод".

"Не вистачило повітря. У неї є незначна алергія на холод. Вона захлинулася, хотіла пробігти, але вже не було сенсу. Треба було раніше зійти з траси, але вона боролася до кінця. Зараз їй краще, нею займаються лікарі", – розповів Велепець.

Пізніше стало відомо, що незавершена індивідуальна гонка була для Семеренко останньою на цій Олімпіаді. У коментарі Champion президент федерації біатлону України Володимир Бринзак сказав, що "Валя хотіла реабілітуватись за естафету і почала зашвидко, але з горами жарти короткі, вони її покарали. Як я зрозумів, Валентина чи втратила свідомість, чи була близькою до цього – запаморочилось у голові, і вона не змогла продовжувати гонку".

Анастасію Меркушину викликали до Пекіна після того, як в капітанки команди Олени Білосюк виявили коронавірус. Меркушина прибула до Китаю 6 лютого.

Для 36-річної Семеренко Олімпіада в Пекіні стала п'ятою в кар'єрі. У 2014 році Валентина в складі естафетної четвірки здобула історичну перемогу в Сочі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ