Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські експерти назвали основні досягнення після Майдану

У четверту річницю з початку Майдану фонд "Демократичні ініціативи" провів опитування серед 62 експертів.

Головними – вже досягнутими – цілями Майдану абсолютна більшість експертів називає відновлення курсу на  євроінтеграцію та підписання Угоди про асоціацію, а також повалення влади Віктора Януковича та його соратників.

Дещо рідше експерти згадують про успішність постмайданних реформ, посилення громадянського суспільства та початок боротьби з топ-корупцією.

З-поміж найбільш істотних позитивних наслідків Майдану експерти виокремлюють передовсім підписання Угоди про асоціацію з ЄС та отримання безвізового режиму; активізацію громадянського суспільства та волонтерського руху; зміну влади внаслідок усунення режиму Віктора Януковича;  консолідацію української політичної нації та зростання національної свідомості громадян; а також ріст міжнародної підтримки та довіри до України з боку світової спільноти.

Фонд "Демократичні ініціативи" 15–18 листопада 2017 року провів опитування експертів, присвячене оцінці подій на Майдані, їх наслідків та уроків на майбутнє. В опитуванні взяли участь 62 експерти. Для порівняння використовуються результати експертних опитувань 2014, 2015 і 2016 років.

Як свідчать дані опитування Центру Разумкова, проведеного в жовтні 2017 року, довіра до держаних інституцій в Україні знаходиться на низькому рівні. Президенту України довіряють 24,8% опитаних, не довіряють – 68,2%, уряду – відповідно 19,8% і 73,1%, Національному банку – відповідно 15,3% і 75,2%), Верховній Раді – відповідно 13,8% і 80,7%. Довіру до державного апарату (чиновників) висловили 11,2% опитаних, не довіряють – 80,7%.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ