Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Українські освітянки запускають мандрівну студію навкололітературних ігор

Мандрівна студія "ПереФарбованого лиса" - переграємо українську класику.

У суботу, 14 жовтня, у Львові відбудеться старт всеукраїнського туру мандрівної студії навкололітературних ігор "ПереФарбований лис". У цьому західному місті пройде перша з серії ігор, які допоможуть по-новому поглянути на українську літературну класику.

У контексті війни та пошуків національної ідентичності в Україні зростає інтерес до вітчизняної літературної спадщини. Щоб задовольнити цей попит та популяризувати українську класику, освітянка Валентина Мержиєвська та психологиня Марія Діденко запускають мандрівну студію навкололітературних ігор.

Авторки вже кілька років ведуть успішний подкаст "ПереФарбований лис", де обговорюють твори української літератури. Тепер вони пропонують новий ігровий формат, який дозволить цікаво та динамічно зануритися в сюжети класичних творів.

Студія розробила чотири типи ігор: рольова гра за твором Івана Нечуя-Левицького, гра-медитація за Михайлом Коцюбинським, гра "Мафія" за Панасом Мирним та буріме за віршами українських поетів. Метою проєкту є популяризація української літератури, розвінчання шкільних стереотипів щодо класики, а також пошук у творах поведінкових моделей, притаманних українцям.

З 14 жовтня по 18 листопада студія відвідає 7 міст України: Львів, Тернопіль, Вінницю, Кропивницький, Харків, Полтаву та Івано-Франківськ. Участь у заходах безкоштовна за попередньою реєстрацією. Проєкт реалізується за підтримки Українського інституту книги в рамках програми промоції читання.

Стежити за розкладом ігор можна в соцмережах подкасту: в instagram @repainted.fox та facebook ПереФарбований лис.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ