Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Українські парламентарі зустрілися з Папою Франциском

Нещодавно створена депутатська група з міжпарламентських зв’язків з Ватиканом здійснила свій перший візит до Ватикану та зустрілась із Папою Римським.
Фото: Верховна Рада

Про це повідомила пресслужба Апарату Верховної Ради України. 

Загальна аудієнція з Папою Франциском відбулась 22 лютого. На ній Папа передав благословення для України та прийняв символічні подарунки з рук керівника групи дружби зі Святим Престолом Ростислава Тістика — плиту з молитвою, Псалом 90, з простріленого бронежилета, що врятував життя на фронті та ляльку-мотанку з зображенням української дівчинки, яка перебуває у депортації.

У межах офіційного візиту до Ватикану також відбулися зустрічі з керівниками відомств Римської Курії, міжнародними організаціями, дипломатами, послами 34 країн-партнерів, що підтримують Україну у боротьбі з агресором та акредитованими при Святому Престолі журналістами.

Під час розмови учасники обговорили шляхи та способи повернення депортованих українських дітей та наших полонених з території рф, наголосили на сприянні та важливості продовження зернової ініціативи. Також учасники пояснили принциповість вступу України в ЄС та НАТО, післявоєнну відбудову України, інвестиції та міжнародну допомогу. На зустрічі зокрема обговорювали й приїзд Папи Франциска в Україну.  

Також українська делегація взяла участь у Святій Месі за мир в Україні, яку відслужив архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами й міжнародними організаціями, в контексті річниці початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну та зустрілась з Префектом Дикастерії Сприяння християнській єдності Кардиналом Куртом Кохом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ