Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські полярники відсвяткують Різдво у найпівденнішій каплиці світу

На українській антарктичній станції "Академік Вернадський", де розташована найпівденніша у світі культова споруда – каплиця Святого Володимира, полярники готуються до святкування Різдва.
Українські полярники відсвяткують Різдво у найпівденнішій каплиці світу

Про це повідомили у прес-службі Національного антарктичного наукового центру. За словами капелана експедиції, метеоролога-озонометриста Олександра Полудня, напередодні полярники розчистили снігові замети двометрової висоти, щоб звільнити шлях до каплиці, де 7 січня зможуть помолитися чи поставити свічку.

Каплиця була зведена на станції в 2011 році.

"Різдво – родинне свято, але наші сім’ї знаходяться далеко від нас, за 15 тисяч кілометрів. Тому тут, на антарктичній станції, ми намагаємося хоч трохи відтворити атмосферу українського Різдва, – говорить Олександр Полудень. – Кухар Василь Омелянович приготує на Святвечір 12 страв, обов’язково буде і кутя, співатимемо колядки, хто які знає з дитинства. А от колядувати нам нІкому – найближчі «сусіди", американська станція "Палмер", знаходяться за 52 км".

Нинішнє Різдво українські полярники зустрічають у "компанії" небувало великої кількості пінгвінів. За словами начальника станції  Віктора Ситова, цьогоріч в околицях станції вчені-біологи нарахували 850 особин. Наприкінці грудня, свідчать вчені, вилупилися перші дитинчата пінгвінів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ