Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські протитанкові ракетні комплекси – кращі на Eurosatary-2016

Як повідомила прес-служба Укроборонпрому, протитанкові ракетні комплекси українського виробництва серед кращих зразків озброєння представлених на EUROSATARY-2016. Про це сказав керівник підприємства-виробника та розробник цієї техніки Олег Коростельов.

«Українські протитанкові ракетні комплекси мають низку переваг над рештою представлених на виставці ПТРК. Зокрема наші комплекси вирізняються насамперед своєю високою бронебійністю, дальністю враження та можливостями наведення з безпечних позицій. Такі характеристики вітчизняного озброєння обумовлюють високий інтерес як з боку українських військових, так і закордонних замовників», – зазначив очільник та генеральний конструктор Конструкторського бюро «Луч» Олег Коростельов.

За його словами, йдеться про модернізовані комплекси «Скіф» та «Корсар», що озброєні кумулятивними та осколково-фугасними ракетами з потужним потенціалом бронепробиття. А додані тепловізійні опції надають можливість використання цієї техніки вночі.

Особливість комплексу «Скіф» – можливість наведення ракети на ціль із закритих позицій та сховищ. Це знижує ризик ураження навідника зворотнім ударом противника.

Комплекс «Корсар» може вражати ціль на відставні 2,5 км, пробиваючи стіну з 50 см бетонних блоків. При цьому загальна вага комплексу становить всього 20 кг. і забезпечує високу мобільність ПТРК. Це дозволяє вести вогонь з вікна, бруствера окопу, даху чи навіть з мобільної техніки.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» розвивається в рамках стратегії «Український щит». Вона передбачає перехід на високотехнологічне виробництво, міжнародні стандарти (НАТО) та оснащення армії сучасними зразками озброєння. Концерн максимально розширює співпрацю з країнами НАТО і ЄС, як це визначено стратегічним курсом держави.

Eurosatory-2016 – найбільша міжнародна виставка, присвячена питанням безпеки і оборони та пов’язаних з цією сферою передових технологій. Eurosatory проводиться під патронажем Міністерства оборони Франції з 1967 року з періодичністю раз на 2 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ