Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські туристи, які застрягли в Албанії, повернулися додому

Українські туристи, які більше доби провели в аеропорту столиці Албанії Тирани через скасування своїх авіарейсів, вилетіли додому. Про це у Twitter повідомив заступник директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

"О 22:20 (2 липня - ред.) з Тирани до Києва вилетів літак зі всіма українцями, що очікували повернення додому", - написав він.

Раніше стало відомо, що більше доби не могли вилетіти з Албанії 200 українських туристів, яких мав доставити на батьківщину перевізник Bravo Airways.

"Туристи вже добу не можуть вилетіти до Києва із Тірани. 200 людей, із яких половина - це малолітні діти, вагітні жінки та люди похилого віку. Перевізник - Bravo Airways. Представника авіакомпанії немає. Оператори брешуть про безкінечні перенесення рейсу, а борт учора (1 липня - ред.) не надали взагалі.

Проводити переговори немає з ким. Чому не підключається МЗС? Люди в зоні контролю без їжі та води заблоковані та обмежені в пересуванні. Що нам робити і кому писати тепер?", - заявила у відкритому листі до глави МЗС України Павла Клімкіна адвокат Тетяна Слимак, передає "ТСН".

Як повідомлялося, близько 160 українських туристів не можуть вилетіти додому з відпочинку на іспанському острові Мальорка.

Туроператор Join UP заявив, що скорочує польотну програму за напрямом Іспанія.

"У зв'язку з технічними несправностями і регулярними затримками вильотів авіакомпаній YanAir і Bravo Airways туроператор Join UP ухвалив дуже непросте, але єдине вірне рішення - скоротити польотну програму за напрямом Іспанія", - пояснили у турагенції.

Там пообіцяли, що вже 3 липня вивезуть з аеропорту міста Пальма-де-Мальорка українських туристів, що чекають там вильоту додому.

29 червня стало про відомо про сотні українських туристів, які кілька діб перебували в аеропорту Монастір  і не могли вилетіти з Тунісу додому.

Компанія-туроператор Oasis Travel відповідальність за ситуацію, що склалася з рейсами авіакомпанії Bravo Airways, поклала на авіаперевізника.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликає притягти до відповідальності компанії, які у цьому винні.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ