Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські важкоатлети здобули медалі на Чемпіонаті Європи в Бухаресті

За перші 4 дні молодіжного Чемпіонату Європи з важкої атлетики українські спортсмени вибороли вже 21 медаль.

Наприкінці липня в Румунії стартував Чемпіонат Європи з важкої атлетики у вікових категоріях до 20 та до 23 років. В змаганнях беруть участь 387 учасників із 34 країн, а Україну представляють 29 важкоатлетів.

За перші чотири дні турніру 15 українських спортсменів здобули 21 медаль, зокрема 11 золотих нагород. Найбільш вражаючим став виступ Каміли Конотоп у ваговій категорії до 59 кг, яка здобула звання абсолютної чемпіонки Європи серед молоді до 23 років. Вона виборола одразу 3 золоті медалі та побила власні рекорди, встановлені нею на попередньому Чемпіонаті Європи. Українська важкоатлетка додала по 1 кг ваги у кожній вправі: ривку – 107 кг, поштовху – 130 кг та сумі двоборства – 237 кг. 

У ваговій категорії до 59 кг серед юніорів до 20 років українки здобули і золото, і срібло. Світлана Самуляк стала абсолютною чемпіонкою Європи з трьома золотими нагородами, а Ольга Івженко виборола три срібні медалі.

Не менш вражаючим був виступ Марії Гангур у ваговій категорії до 64 кг. Вона також завоювала три золота і титул абсолютної чемпіонки Європи серед молоді до 23 років. Серед юніорів до 20 років чудово виступила Віталія Филипів, яка принесла збірній 2 золоті медалі та 1 срібну.

У ваговій категорії до 49 кг Руслана Кузікова виборола срібло у поштовху та сумі двоборства серед молоді до 23 років, а Юлія Ковальова отримала бронзову медаль серед юніорів до 20 років.

Серед чоловіків, які вже виступили на Чемпіонаті Європи, срібним призером у віковій категорії до 20 років у сумі двоборства став Андрій Ревко. У ваговій категорії до 55 кг він здобув бронзу в ривку та срібло у поштовху.

«Наші спортсмени вже вкотре доводять рішучість, відданість і силу волі українців. Завдяки їм наш прапор майоріє на весь світ, демонструючи незламний дух українського народу. Ми ж продовжимо працювати над створенням найбільш сприятливих умов для розвитку та успішних виступів наших спортсменів», – сказав президент Федерації важкої атлетики України Олександр Герега. 

Нагадаємо, минулого року жіноча збірна України з важкої атлетики виграла Чемпіонат Європи в Албанії, а збірна команда України (жінки + чоловіки) посіла друге загальнокомандне місце з рекордною для себе кількістю нагород.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ