Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські військові повернулися з навчань Combined Resolve XI

Українські військові повернулися з навчань Combined Resolve XI
Українські військові повернулися з навчань Combined Resolve XI
1/4
Як повідомили у прес-службі НГУ, українські військові повернулися з навчань за повним воєнним сценарієм Combined Resolve XI.

У  Хоенфельсі, Німеччина, добігли кінця міжнародні навчання CombinedResolveXI, де брали участь Військові підрозділу оперативного командування "Захід" Збройних Сил України  та офіцери Національної гвардії за напрямком цивільно-військового співробітництва.

З 26 листопада по 14 грудня навчання за воєнним сценарієм проходили в багатонаціональному центрі з підтримки боєготовності ЗС США  в кількості 5 тисяч воїнів НАТО та країн-партнерів. Як повідомлялося раніше,  в них брали участі 16 країн Альянсу, кожна з яких прибула туди зі своєю зброєю  та технікою.

Ціль цих навчань – набуття сумісності та спроможностей Збройних Сил України діяти за стандартами армій країн – членів НАТО.

Під час маршу противник неодноразово атакував колону із засідок. Українська піхота спільно з американськими танкістами успішно відбивала напади та впевнено просувалася вперед", – йдеться у повідомленні Міноборони. У підсумку, як і передбачено сценарієм військових маневрів, сили "BLUFOR" взяли під контроль "окуповану" територію та знищили умовного противника. Після чого офіцери з цивільної взаємодії американської,та СІМІС болгарської, української, литовської та британської армії діяли за принципом гуманітарної та психологічної співпраці з населенням окупованої території. Налагоджували контакт з міжнародними організаціями для встановлення миру та спільної взаємодії задля урегулювання поствоєнного синдрому.

Додамо, що Україну на CombinedResolve XI представляла механізована рота 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Сухопутних військ Збройних Сил України на БМП-2, группа спецпризначенців Сил спеціальних операцій ЗС України, групи спостерігачів-посередників та цивільно-військового співробітництва  НГУ та ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ