Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські військові проходять реабілітацію у Грузії

Грузія допомагає у реабілітації військовослужбовців, які зазнали поранення від російської збройної агресії під час участі в АТО та ООС на Сході України. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Генштабу ЗСУ.
Українські військові проходять реабілітацію у Грузії

30 листопада, чергова група військовослужбовців Збройних Сил України, які зазнали поранень під час участі в антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на Сході України, на запрошення Міністерства оборони Грузії відправилися на реабілітацію до міста Церовані.

Під час двотижневого курсу з психологічної реабілітації в медико-психологічному реабілітаційному центрі Міністерства оборони Грузії українські військовослужбовці, які зазнали поранень під час бойових дій, матимуть нагоду пройти курс фізіореабілітаційних процедур на сучасному обладнанні. А також фізичне та психологічне відновлення захисники України отримують завдяки мальовничим краєвидам, чистому повітрю, духу та історії дружньої Грузії.

Слід зазначити, що питання направлення військовослужбовців Збройних Сил України, постраждалих в зоні АТО та ООС, на реабілітацію у медико-психологічний реабілітаційний центр Міністерства оборони Грузії ініційовано грузинською стороною під час офіційного візиту в Україну 2014 року начальника Генерального штабу Збройних сил Грузії.

З метою реалізації зазначеного проекту 28 квітня 2015 року у Грузії підписано відповідний Меморандум між Міністерствами оборони України та Грузії. 20 серпня 2015 року перша група військовослужбовців Збройних Сил України відбула до Грузії для проходження реабілітації (14 діб).

Протягом 2015-2019 рр. у спеціалізованому центрі вже пройшли реабілітацію понад 300 військовослужбовців Збройних Сил України.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у 2019 році особи з інвалідністю додатково отримають 82 млн грн на реабілітацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ