Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські ВНЗ отримають 419 млн на ремонт приміщень

У 2019 році виші отримають на ремонт приміщень 418 млн 920 тисяч грн.

Про це повідомило видання Освіта.ua.

«Упродовж останніх років ми збільшили капіталовкладення в наші університети. І це дуже важливо, тому що загальна база вишів сьогодні дуже зношена. До цього часу університети в більшості своїй все робили лише за власні зароблені кошти, але цього не вистачає, тому що потрібно покращувати і обладнання для досліджень, і приміщення. Зокрема, ми запровадили практику інвестиційних проектів в університетах, коли вони можуть написати такий інвестиційний проект, його розглядає Кабінет Міністрів, спеціальна комісія і виносить рішення», – пояснила Гриневич.

Зокрема, серед вишів, що впроваджують проекти з цих грошей, – Прикарпатський національний університет ім. Стефаника. Він отримав 60 млн 364 тисячі грн.

Ці кошти пішли на проект «Будівництво Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України і Республіки Польща (селище Микуличин Івано-Франківської області)» та проєкт створення Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» (г. Піп Іван, Чорногірський хребет, Карпати), який виконується із залученням грантових коштів ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ