Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські захисники відбили понад 60 атак ворога: ситуація на фронті за добу

Сили оборони відбили понад 60 атак і завдали 10 ударів по позиціях росіян протягом доби.
Фото військових дій станом на 27 березня, джерело:deepstatemap

Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ.

Протягом минулої доби росіяни завдали 2 ракетні та 23 авіаційні удари, здійснили 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Ситуація по напрямках 

Війська РФ зосереджують основні зусилля на веденні наступів на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. На території Білорусі тривають заходи бойової підготовки підрозділів ЗС РФ. Росія продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Протягом минулої доби росіяни обстріляли райони населених пунктів Нововасилівка, Українське, Середина-Буда, Бачівськ, Есмань, Атинське, Білопілля, Волфине, Миропільське та Покровка Сумської області. На Харківщині під вогневий вплив потрапили понад 15 районів населених пунктів. Серед них — Лобанівка, Малі Проходи, Липці, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Мілове, Петро-Іванівка та Рідкодуб.

На Куп’янському та Лиманському напрямках протягом доби війська РФ вели безуспішні наступи неподалік Синьківки, Білогорівки та Веселого. З артилерії обстріляли райони населених пунктів Куп’янськ і Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Макіївка, Невське, Діброва і Білогорівка на Луганщині, а також Колодязі, Сіверськ, Спірне та Виїмка Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни продовжують штурм міста Бахмута, яке утримують Сили оборони, а також в районах Богданівки та Іванівського Донецької області. Здійснили обстріли понад 20 населених пунктів, серед них – Оріхово-Василівка, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Олександро-Шультине, Озарянівка, Північне та Торецьк.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках російські війська вели безуспішні наступи в напрямку населених пунктів Новобахмутівка, Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка. Численних ворожих обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема, Парасковіївка, Новокалинове, Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ обстріляли райони населених пунктів Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ продовжує оборону. Росіяни обстріляли понад 30 населених пунктів, зокрема, Ольгівське, Червоне, Чарівне, Оріхів Запорізької області; Республіканець, Одрадокам’яка, Томарине, Новосілка, Ольгівка і Садове Херсонської області та місто Херсон.

За даними Генштабу, російські війська продовжують зазнавати великих втрат. Зокрема, у Троїцькому Луганської області, до місцевого моргу центральної районної лікарні за минулу добу було доправлено близько 100 тіл загиблих росіян. Окрім того, на лікування прибуло близько 140 важкопоранених.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ