Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українську мову для нацменшин викладатимуть по-новому

Міністерство освіти має намір розробити додаткові заходи щодо формування мовних компетентностей учнів шкіл з навчанням мовами національних меншин. Відповідний наказпідписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

У Міносвіти зазначають, що відповідні заходи мають сприяти розширенню можливостей випускників шкіл з навчанням мовами національних меншин щодо здобуття вищої освіти та подальшої самореалізації в українському суспільстві.

Пропозиції щодо додаткових заходів будуть розміщені на сайті Міністерства освіти для громадського обговорення, після чого вони будуть затверджені окремим наказом відомства.

Також у Міністерстві освіти вирішено модернізувати навчальні програми з української мови для 5-9 класів навчальних закладів з навчанням мовами національних меншин та навчальних програм з мов і літератур національних меншин.

Для реалізації цієї мети, відомством затверджений перелік місцевих органів управління освітою, обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, наукових установ, що будуть відповідати за здійснення організації роботи з модернізації навчальних програм.

В рамках проведення модернізації навчальних програм з української мови місцевим органам управління освітою спільно з обласними інститутами післядипломної педагогічної освіти доручено створити робочі групи з модернізації існуючих навчальних програм, долучивши до їх складу вчителів, методистів, викладачів, вчених та авторів навчальних програм.

Упродовж березня 2017 року в регіонах будуть проведені презентації проектів навчальних програм за участю педагогічної, батьківської громадськості та представників громадських організацій національних меншин.

Після цього, зазначені проекти навчальних програм будуть оприлюдненні на сайтах департаментів освіти і науки облдержадміністрацій та обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти для їх громадського обговорення.

Передбачається, що у травні доопрацьовані проекти навчальних програм будуть подані на затвердження Міністерством освіти і науки.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ