Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українським НПЗ потрібно покращувати якість переробки — Олександр Жолудь

Україна має значно більше потужностей для переробки нафти, ніж становлять її реальні потреби у нафтопродуктах, — вважає експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. Про це він повідомив у коментарі „Гал-info”.
За його словами, українські нафтопереробні підприємства завантажені лише на 40% і більшість з них переживають не найкращі часи. Для покращення ситуації вітчизняним нафтопереробникам потрібно покращувати якість переробки і збільшувати її глибину. Зараз же глибина переробки в Україні не перевищує 60%.
При цьому Олександр Жолудь позитивно оцінює можливість будівництва на Львівщині нового НПЗ у рамках проекту „БродАгроОйл”. Однак рентабельним він буде лише за умови, якщо даватиме глибину переробки більше 90%. В такому випадку підприємство не матиме конкурентів і успішно розвиватиметься.
Загалом в Україні нараховується сім великих нафтопереробних підприємств: „ЛИНОС”, „Укртатнафта”, „Херсоннафтопереробка”, „Лукойл-Одеський НПЗ”, „Нафтохімік Прикарпаття”, „НПК Галичина”, „Шебелинський ГПЗ”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ