Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українським шахістам загрожує дискваліфікація з боку ФІДЕ

Міжнародна федерація шахів може дискваліфікувати українських гравців. Причина - нерозрахунок з боку Федерації шахів України перед ФІДЕ. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко скерував відповідного листа на ім’я президента Федерації шахів України з проханням врегулювати ситуацію.

«У Львові відбулась подія світового рівня. Саме українське місто, і саме місто Львів мало змогу стати світовою столицею шахів на 2 тижні.

Проте, цього тижня ми отримали тривожну звістку, що українські гравці можуть бути дискваліфіковані Міжнародною федерацією шахів (ФІДЕ). Причиною цього є нерозрахунок з боку Федерації шахів України перед ФІДЕ. Борг з боку федерації перед Міжнародною федерацією шахів становить 60 тис. євро.

Ця ситуація викликає у нас занепокоєння. Адже зі свого боку місто інвестувало 7,1 млн. грн., область – 5,1 млн. грн. Натомість Федерація шахів України не вклала жодної гривні.

Для нас незрозуміло, чому Федерація шахів України досі не виплатила цієї суми. Ми вимагаємо, аби Ви терміново втрутились у ситуацію і здійснили необхідний платіж», - зазначено у листі за підписом Андрія Москаленка на ім’я президента Федерації шахів України Віктора Капустіна.

Нагадаємо, що у березні у Львові відбувся чемпіонат світу з шахів серед жінок між Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ