Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український додаток BetterMe надсилав особисті дані користувачів третім сторонам

Фітнес-додатки від українських розробників BetterMe та BetterMen фігурують у розслідуванні The Wall Street Journal стосовно передачі приватної інформації користувачів третім сторонам, в тому числі компаніям Facebook, Google та Apple.

BetterMe передавали інформацію низці третіх сторін — компаніям Facebook, Google та Apple, аналітичним платформам Appsflyer, Firebase і Crashlytics, маркетинговим платформам Leanplum і MailFire. Про це пише Громадське.

Зазначається, що це відбувалося навіть тоді, коли користувач не мав своєї сторінки в соціальних мережах.

Додатки компанії BetterMe використовувались фітнес-трекерами, тому люди вводили туди інформацію про свій зріст, вагу, проблемні зони тіла та режим тренувань.

Представниця BetterMe Катерина Павлевич у коментарі виданню Vector заявила, що приватна інформація користувачів не використовувалася для налаштування реклами у Facebook. В компанії також заявили, що вичерпний перелік компаній, яким передають дані, наведений в угоді про конфіденційність.

"Через Facebook Analytics можна дізнатися, які тренування найбільш популярні серед користувачів та розробити більше тренувань такого виду", — стверджує речниця компанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ