Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український ІЛ-76 бере участь в поставках пального на полярну станцію «Норд»

1/2
Продовжується спільна українсько-данська операція «Північний сокіл-2018» під час якої екіпаж військово-транспортного літака Іл-76 Повітряних Сил Збройних Сил України продовжує виконувати завдання з перевезення пального з авіабази ВПС США «Туле» на данську полярну станцію «Норд» на острові Гренландія.

На теперішній час, українським екіпажом вже успішно виконано 12 місій в рамках операції. На станцію «Норд» вже доставлено більше 343-х тон пального та 12,5 тон різноманітного вантажу.

Українські Повітряні Сили вкотре демонструють високу фахову підготовку при виконанні надскладних завдань міжнародного рівня. Адже, операція виконується у важких кліматичних умовах Арктики – при температурі повітря до -50 градусів і при швидкості вітру до 15-20 метрів за секунду, а також за відсутності наземних радіотехнічних засобів навігації та запасних аеродромів.

ДОВІДКОВО. Спільна українсько-данська операція «Північний сокіл — 2018» триває з початку квітня поточного року. В рамках її проведення військово-транспортним літаком Іл-76 Повітряних Сил ЗС України планується перевезти понад 600 тисяч літрів пального та інший вантаж з авіабази ВПС США «Туле» на данську полярну станцію «Норд» на острові Гренландія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ